W czym bezpiecznie transportować torty i ciasta?

pudełko na ciasto

Torty i ciasta z kremem to bardzo kruche i delikatne wypieki, na które trzeba szczególnie uważać podczas transportu. Dekoracje wykonane z kremu czy masy cukrowej mogą bowiem ulec uszkodzeniu.

W czym bezpiecznie transportować torty i ciasta

Pudełko na ciasto wydają się być najlepszym rozwiązaniem wtedy, gdy trzeba gdzieś przetransportować kruchy i delikatny wypiek. Dobrze jest zamawiać wzmacniane pudełka na ciasto, które lepiej poradzą sobie z ochronieniem dosyć ciężkiego tortu, który transportuje się na przykład na przyjęcie ślubne czy urodzinowe. Poza tym takie pudełka na ciasto chronią również wypieki przed różnymi zapachami, które znajdują się w lodówce. Nie kosztują dużo, a mają naprawdę bardzo praktyczne zastosowanie.

Plastikowe opakowanie na ciasta i torty

Dobrym zakupem są również plastikowe opakowania na ciasta i torty, które mają odpinane wieczko z rączką. Warto kupić takie plastikowe opakowanie w trochę większym rozmiarze, tak by w środku zmieścił się nawet duży tort. Bez wątpienia w takich opakowaniach dużo bezpieczniej można przetransportować ciasto, jednak to rzecz do użytku domowego. Jeżeli ktoś poszukuje opakowań i pudełek na ciasta do własnego biznesu cukiernicze, ze względów ekonomicznych z pewnością musi. zdecydować się na te z tektury. Są one bowiem dużo tańsze no i też jednorazowe. Natomiast plastikowe opakowania do przewożenia tortów i ciast klienci musieliby później zwracać, co z pewnością byłoby problemem logistycznym.